Bij Esther Gastouderopvang

Lach, Leer, Leef, Liefde ♥
 

Over mij


 


Mijn naam is Esther van den Beuken (januari 1974), ik woon samen met mijn man en onze twee zonen (juni 2000 en april 2003) in Brummen. Samen met onze actieve, energieke hond Chayou (2016). Ik ben vanaf 2006 gastouder naast mijn parttime baan als bloembindster in een bloemenwinkel. Nadat mijn werkgeefster in 2006 had besloten om te stoppen met haar bloemenwinkel, gaf mij dat de mogelijkheid om over mijn toekomst na te denken en een switch te gaan maken. Sinds ik zelf kinderen heb, fascineren zij mij enorm. Kinderen zijn puur, afhankelijk, aanhankelijk, uitdagend, lief, elk kind is uniek en ik vind het erg bijzonder dat ik een klein onderdeel mag zijn bij het leven van een kind. Mijn eigen gezin is compleet en door een combinatie te kunnen maken van thuis werken met kinderen en ons (toen nog) jonge gezin, was de stap snel gemaakt. In die tijd ben ik al snel gevraagd door mensen uit Brummen en ben ik in 2006 gestart als gastouder met 2 dagen. Er kwam daarnaast ook de mogelijkheid om één dag in de week en een zaterdag per maand als bloembindster aan de slag te gaan in een bloemenwinkel. De combinatie gastouder zijn en werken in een bloemenwinkel is perfect voor mij, in beide banen kan ik heerlijk mijn creativiteit kwijt en zelfstandig werken. Bij het werken in de bloemenwinkel haal ik ook voldoening uit het contact met volwassenen als klanten en collega’s. Een perfecte combinatie dus. Ik vang ik 3 dagen in de week, op verschillende, flexibele tijdstippen, kinderen op in de leeftijd van 0 jaar tot 13 jaar.

Ik werk samen met gastouderbureau Kind-Zijn uit Warnsveld (www.kind-zijn.nl) en gastouderbureau Gastouderland uit Culemborg (www.gastouderland.nl). Ik ben geregistreerd bij de gemeente Brummen, hierdoor heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Op dit moment vang ik kinderen op in de leeftijd van 3 jaar tot 12 jaar, op vaste -en flexibele uren en mijn uurtarief is inclusief eten en drinken. Zowel ikzelf, als mijn man en oudste zoon, hebben een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). En ben ik in het bezit van het diploma Eerste Hulp bij Kinderen, welke ik ook herhaal.

 Ik ben flexibel en pas me zoveel mogelijk aan uw vaste thuisschema aan, in overleg is er veel mogelijk. Ik rook niet en hier in huis wordt ook door niemand gerookt. We hebben een hond en die brengt ons allemaal veel plezier. Voor veiligheid voor zowel uw kind áls onze hond zijn er ook regels over de manier van omgang met de hond, waarop ik toe zie. En is uw kind bijvoorbeeld nooit alleen met de hond. We wonen vlakbij een speeltuintje en ook het dierenpark het Goor is op loopafstand. De basisscholen zijn op fietsafstand, waarvoor ik mijn bakfiets graag gebruik. Mocht uw kind daar naar toe gaan, dan kan ik hem/haar brengen en halen. 

Ik doe regelmatig cursussen en workshops omdat ik het belangrijk en leuk vind mezelf te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ik heb in 2010 mijn diploma Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 gehaald. Ook heb ik een eigen pedagogisch plan en een AVG verklaring. Beide kunt u terug vinden op deze site.

U heeft inmiddels al wat informatie kunnen lezen over mij persoonlijk, maar u bent natuurlijk ook nieuwsgierig wat ik met de kinderen op de opvangtijden doe. Ik ben dol op voorlezen, dansen, zingen, kleien, knutselen, kleuren, cakejes bakken, tekenen en een spelletje doen is ook altijd leuk! Ik probeer het uitdagend te maken voor alle leeftijden welke ik opvang op dat moment. Lekker een frisse neus halen als we de hond uitlaten, boodschapjes doen en de markt bezoeken is ook een favoriet. Bellenblazen, stoepkrijten en buiten spelen, zomers in een klein badje in de achtertuin even afkoelen. Lekker rond racen op de fietsjes. En natuurlijk naar Dierpark het Goor, de eendjes en de hertjes voeren. Maar vooral ook zelf gewoon lekker ongestoord spelen.

Voor de oudere kinderen probeer ik ook altijd een activiteit te doen na school. De ene keer kan dat bij mooi weer een “serieus” watergevecht zijn of ga ik met oudere kinderen als de mogelijkheid er is, met toestemming en in overleg met u als ouder, naar het zwembad of het Gat in Cortenoever om te zwemmen. Even uitwaaien aan de IJssel en misschien wel een keer met het pontje op en neer of steentjes gooien en boten tellen. In de vakantieperiode gaan we daar ook wel eens picknicken.  Een enkele keer gaan we naar Bollo de Beer in Eerbeek, of Ballorig in Zutphen of een heerlijke middagje film, in de bioscoop of thuis met zelfgemaakte popcorn. Daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden om bij mij thuis te ondernemen bv. te bakken, knutselen, met lego spelen of een hut bouwen o.i.d. Ik werk niet met thema’s, maar werk wel met de feestdagen en seizoenen van het jaar. Ik laat dit na de schooltijden vaak afhangen van de kinderen. Ik ben van mening dat kinderen al heel jong veel moeten. De ontwikkeling van de kinderen gaat in diverse fase met grote sprongen, daarom vind ik het belangrijk dat kinderen ook de tijd en ruimte krijgen om lekker ongestoord te spelen en de wereld te ontdekken op hun eigen tijd en wijze. Immers elk kind is in elke fase van leeftijd uniek. Maar het is hier natuurlijk niet het huishouden van Jan Steen, dus wel binnen de normaal gangbare normen en waarden, rust en respect.